Tillträde BRF Stora Varholmen 1-97

2 feb. 2023

Den 31 januari tillträdde BRF Stora Varholmen sin fastighet i Göteborgs norra skärgård. Stora Varholmen är en ö innehållande 87 stycken kolonistugor, en dansbana, sjöbodar och bryggor som sedan 30–40-talet drivits genom en koloniförening.

-Vi är mycket glada att vi har kunnat genomföra detta, att äga istället för arrendera ger oss en tryggare framtid samt att vi säkerställer att inte kommunen säljer till någon annan. Vi vill behålla småskaligheten men ändå utveckla och rusta upp ön säger Anders Rydlinger som sitter i bostadsrättsföreningens styrelse.

-Jag vill passa på att tacka alla som i stort och smått bidragit till och arbetat för att köpet av ön skall bli av. Ett särskilt tack till Oscar och Carmen på Bra Boende Centralt som lotsat oss igenom alla snåriga regler. Utan er hade vi aldrig rott detta iland fortsätter Anders.

Oscar Taube och Carmen Barbero har från Bra Boende Centralt AB har varit ansvariga rådgivare i processen.

-Det har varit ett spännande, lärorikt och utmanande projekt. Transaktion och processen är lite speciell och har funnits med hos oss sedan hösten 2019 säger Oscar och Carmen på Bra Boende Centralt AB.

Bostadsrättsföreningen kommer förvaltas av SBC- Sveriges Bostadsrättscentrum AB.

Bra Boende Centralt AB vill tacka Stora Varholmens Havsbadskoloni för förtroendet och önskar all lycka till i framtiden.

Tillbaka