God Jul och Gott nytt år önskar vi på Bra Boende Centralt

18 dec. 2020

År 2020 har inte varit ett vanligt år över huvudtaget för det var då som covid-19 pandemin presenterade sig och lamslog stora delar av den ekonomiska aktiviteten i olika branscher över hela världen.

Priserna på andrahandsmarknaden bromsade in rejält under mars och april månad för att under sommaren och hösten stabiliseras tillbaka. Prisutvecklingen på årsbasis har ökat till plus 7 % för bostadsrätter.

Riksbanken har låtit styrräntan ligga kvar på nivån noll under hela 2020 och räknar också med att den kommer att ligga kvar på noll under ytterligare tre år. Även bankernas prognoser pekar på att boräntorna kommer att vara fortsatt låga under de närmsta åren. Bankerna och dess utlåning under 2020 har trots pandemin fungerat väl. Dock har varit och är stora problem med permitteringar och uppsägningar inom vissa branscher och det är mycket svårt att komma in som ny på arbetsmarknaden då många företag har överkapacitet på personal som placeras om för enklare arbetsuppgifter.

Under våren har vi kunnat fullfölja och avsluta fem ombildningar varav två stycken i Linnéområdet, två stycken i Lunden samt en i Johanneberg. En av de två i Linnéområdet var Kastellgatan med Bygg-Göta som säljare och Catella som säljrådgivare. Tre av sjutton lägenhetsinnehavare blev initialt vid tillträdet kvar som hyresgäster, men nyttjar nu ångerrätten och tillträder inom kort.

Ombildningarna har varit möjliga tack vare ett gott samarbete med ombud och interimsstyrelser samt att finansiering varit möjlig.

Gällande nyproduktion så är vi glada att ha fått flertalet nya uppdragsgivare efter sommaren som bland annat F O Peterson & Byggnads AB samt Kålltorp Projektutveckling.

För F O Peterson hjälper vi till med ett spännande bostadsprojekt i Östra Kålltorp där en träfastighet ska uppföras i 7-8 våningar innehållande 59 lägenheter.

Kålltorp Projektutveckling ska uppföra ett energieffektiv flerbostadshus i centrala Landvetter innehållande 30 lägenheter.

I Skärhamn flyttade under våren/sommaren de nya ägarna in till lägenheterna i Brf Kajen 3. Parallellt pågår försäljningen i etapp 2 med Brf Kajen 4 och 5 i Skärhamn där ytterligare 53 lägenheter ska uppföras.

Vårt fortsatta spännande samarbete med BJC Group AB har efter sommaren skapat genomförda bostadsprojekt i både Oskarshamn och Tuvesvik på Orust. Inom kort startas byggnationen av BRF Byggsamverkan Ärlan i Majorna där focus ligger på energieffektiva lösningar.

I Fiskebäckskil drar en av våra kunder snart igång BRF Gläntan 3 som är den tredje och sista etappen.

Vi har många spännande projekt på gång som är i uppstartsfasen som borgar för en bra start på 2021.

God Jul & Gott nytt år önskar vi alla våra kunder och samarbetspartners!

Tillbaka