​ God Jul & Gott nytt år önskar teamet på Bra Boende Centralt. Vi vill avsluta året med att summera hur 2019 har varit för oss.

23 dec. 2019

Fastighetsbranschen har upplevt en skakig period där många bostadsrättsprojekt, främst i Stockholm, inte har blivit sålda eller blivit konverterade till hyresrätter. Samtidigt byggs det för få bostäder i dag. Branschen står i en förändringsfas där nya typer av boendeformer och politiska lösningar diskuteras för att öka tillgängligheten för en bredare publik än den är idag vid nyproduktion. Vi ser med förhoppning fram emot en spännande utvecklingstid under de kommande åren. 

Priserna på andrahandsmarknaden har efter en osäker period stabiliserats för att sedan vända till en uppåtgående kurva under hösten. Riksbanken höjde styrräntan förra veckan till noll efter fem år med minusränta. En höjning av boräntorna kan komma, men enligt bankernas prognoser så spås boräntorna vara fortsatt låga under de närmsta åren. En låg ränta i kombination med en fortsatt låg rörlighet på bostadsmarknaden kommer fortsatt stimulera priserna på bostadsmarknaden.

Nyproduktionen har varit intensiv främst under andra halvan av året där vi har hjälpt våra kunder att avsluta en rad olika projekt runt om i Sverige. I Skärhamn pågår byggnationen av 53 lägenheter på Kajen vid hamnen och under 2020 påbörjas arbetet med nästa etapp. Även i Strömstad och i Tuvesvik har det utvecklats nya kustnära bostäder.  

I Majorna har Tapajos utvecklat ett unikt koncept i Brf Dock District 4 som blir ett urbant boende med warehousekänsla där inspiration har hämtats från New York och London.

I Mölnlycke pågår försäljningen av lägenheter för Brf BonTop. Centralt i Mölnlycke uppförs ca 87 lägenheter med wellness-avdelning och vinterträdgård. Ett spännande projekt som andas framtid. 

Under våren avslutade vi två ombildningar i Kålltorp och på Hisingen för att sedan i september genomföra en ombildning på fyra olika fastigheter innehållande 56 lägenheter. Ombildningarna har varit möjliga tack vare ett gott samarbete med ombud och interimsstyrelse.

Sista veckan inför jul och nyår avslutar vi med två genomförda ombildningar. En fastighet på Prytzgatan i Mölndal samt en fastighet på Egnahemsvägen i Göteborg. Vi önskar er boende lycka till! 

Vi önskar alla våra kunder och leverantörer en God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot ett spännande år 2020!

Tillbaka