God Jul & Gott Nytt År!

21 dec. 2018

2018 blev ett riktigt spännande år med 60-talet uppdrag i olika storlekar och former.

Första kvartalet på året blev det nya strängare villkor på amorteringskrav. Detta var något som märktes av på samtliga håll inom fastighetsbranschen och även hos oss. Trotts det hade vi flera ombildningar som tuffade på och slutfördes innan sommaren. 

Våra tre större nyproduktionsprojekt med Skanska Sverige AB är i stort sett genomförda och överlämnade till nya styrelser. Föreningarna önskar vi lycka till i framtiden! 

Nyproduktionen överlag i Sverige har fått sig en törn men det märktes inte av när projektet Kajen 3 i Skärhamn släpptes efter sommaren. Intresset för de 53 lägenheterna vid kajen i Skärhamn var mycket stort och försäljningsmålet uppnåddes kort därefter. 

Tapajos Fastighets AB levererade i trogen vana ett annat spännande projekt, Brf Kommendörshuset i Majorna. Ett vackert landshövdingehus som varsamt renoveras med fokus på att behålla karaktären och känslan från 20-talet. 

Även många av våra andra återkommande kunder genomförde många bra och lyckade bostadsprojekt trots vad som har skrivits i media. Ingen nämnd, ingen glömd. 

Ombildningar har efter en lugnare start på året tagit fart främst i november/december. Under året har vi bland annat slutfört två ombildningar på Nordhemsgatan med ett tätt samarbete tillsammans med styrelse och Newsec som har agerat ombud åt säljaren i båda försäljningarna. Förutom Linnéområdet har vi även slutfört ett flertal ombildningar i andra delar av Göteborg och kringliggande kommuner. 

Sista veckan inför jul och nyår avslutar vi en ombildning i Brf Sturehuset Borås och en raketsnabb ombildning i Brf Brämaren på Hisingen, där stämman hölls så tidigt som i förra vecka. Vi önskar er lycka till! 

Förutom dessa ombildningar har även veckans höjdpunkt varit förvärvet av ett nytt bostadsprojekt vid Altplatsen i Göteborg. Under 2019 hoppas vi att en ny detaljplan skall vinna laga kraft inom vilken inryms ca 150 lägenheter, 2 000 kvm lokaler samt garage. Vi kommer även att släppa flertalet andra nya bostadsprojekt över hela Sverige under 2019. 

Teamet på Bra Boende Centralt Konsult AB vill önska alla våra kunder och leverantörer en God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot ett ännu mer spännande 2019!

Tillbaka